Skoči na glavno vsebino

Prireditev ob zaključku Bralne značke 2022/23

V ponedeljek, 15. 5. 2023, smo v dvorani večnamenskega kulturnega centra Juršinci izvedli prireditev ob zaključku Bralne značke, na kateri smo podelili priznanja in knjižne nagrade Zlatim bralkam in zlatim bralcem, ki so pridno brali in  bralno značko osvojili vseh devet let šolanja. To so bili naši devetošolci: Laura Fišer, Nikol Knez Holc, Klemen Kokol, Klara Kukovec, Žan Novak in Nuša Pučko.

S svojo prisotnostjo in poučno-zabavnim programom je našo prireditev počastil pisatelj, prevajalec, voditelj, stand up komik in še kaj, gospod Boštjan Gorenc – Pižama.  Program je suvereno vodila učenka Maša Horvat in ga z lepo melodijo obogatila naša mlada violinistka Žana Strmšek. Sledil je nastop avtorja, v katerem je na šaljiv način predstavil svoje delo. Predstavil nam je nekaj svojih stvaritev pa tudi knjige, ki jih je prevedel iz angleščine. Večino jih imamo v naši šolski knjižnici in jih učenci zelo radi berejo. Zdaj so junake priljubljenih zgodb lahko spoznali preko ustvarjalca samega. Ob koncu prireditve je pisatelj podelil priznanja in knjižne nagrade našim zlatim bralkam in bralcem. Učenci so izkoristili priložnost,  se z njim fotografirali in dobili njegov avtogram.

Boštjan Gorenc – Pižama nas je po nekaj letih ponovno navdušil! Njegov čar pripovedovanja, začinjen s pravo mero humorja in iskrivosti  nas je spodbudil k novim bralnim podvigom. Že naslednji dan so si naši mladi bralci v šolski knjižnici izposodili prav vse predstavljene knjige in stripe. 

                                                                                                Sabina Lenart, šolska knjižničarka

                                                                                                Anuša Sarić, koordinatorica BZ

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost