Skoči na glavno vsebino

NMSB 2023 – Beremo skupaj v Domu » Ob gozdu« Juršinci

Z mladimi bralkami in bralci naše šole smo se tudi letos pridružili Nacionalnemu mesecu skupnega branja, ki poteka med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 

8. oktobrom (do zaključka Tedna otroka).

Namenjen je spodbujanju branja, bralne pismenosti in druženja med generacijami.

V okviru projekta Medgeneracijsko branje smo se odpravili k starejšim občanom v Dom »Pri gozdu« Juršinci. V sodelovanju z delovno terapevtko, gospo Moniko Janžekovič, smo se dogovorili za prvo skupno branje na temo Spomini na otroštvo. Dogodek se je odvijal v torek, 19. 9. 2023,  med 14. 00 in       15. 30, v prijetni senčki dvorišča Doma »Pri gozdu«. Učenke   5. in 7. razreda, Neja, Tjaša, Ariana, Alina, Maša, Varja in Julija so prebirale spomine slovenskih pisateljev. Dogodek je povezovala sedmošolka Nuša. Za prijetne glasbene trenutke sta poskrbela učenec 6. razreda Ožbe s svojo harmoniko in sedmošolka Mia, ki je igrala na ukulele in pela. Stanovalke doma so podelile z nami svoje spomine na prvi šolski dan in svoje otroštvo.

V prijetnem umirjenem vzdušju je kot bi mignil minila ura in pol druženja vsaj treh generacij ob žlahtni slovenski besedi in vsem znanih slovenskih melodijah. Vsi sodelujoči si želimo še več takšnih srečanj, ki napolnijo naša srca z radostjo, razvedrijo dušo in nas obogatijo z novimi spomini za prihodnje dni.

                                                                                                                Zapisala: Sabina Lenart

                                                                                                                Foto: Ana Kreft

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost