Skoči na glavno vsebino

Varnostno obvestilo – 9. 4. 2024

Spoštovani starši!

Zavedamo se, da je varnost naših učencev, vaših otrok, naša skupna odgovornost. Zato vas želimo obvestiti, da smo v šoli sprejeli dodatne ukrepe za zagotavljanje varnega okolja. Poleg tega se zavedamo pomena komunikacije in razumevanja med nami, učitelji, in vašimi otroki.

Naši učitelji in sodelavci znajo ukrepati v nenadnih situacijah ter prepoznajo znake, ki kažejo na morebitne težave ali stiske pri učencih. V ta namen bomo z učenci izvedli pogovore o nedavnih varnostnih opozorilih, da bodo bolje razumeli, kako se odzvati v morebitnih situacijah.

Vas, spoštovani starši, pa prosimo, da se tudi vi pogovorite s svojimi otroki v zaupnem tonu. Pomembno je, da jim prisluhnete, jih spodbudite k izražanju svojih čustev ter jih podprete v primeru stisk. Hkrati pa vas prosimo, da svojim otrokom posredujete informacije na način, ki ne bo dodatno povečal njihove anksioznosti ali skrbi.

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi ustvarimo varno in podporno okolje za naše učence. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in zaupanje.

Prijazen pozdrav,

Matej Sužnik, ravnatelj

Dostopnost