Skoči na glavno vsebino

Prireditev ob zaključku BRALNE ZNAČKE

V četrtek, 23. 5. 2024, smo v Kulturni dvorani Antona Slodnjaka Juršinci imeli prireditev ob zaključku Bralne značke. Prireditve so se udeležili vsi učenci OŠ Juršinci, ki so v šolskem letu 2023/2024 opravili bralno značko.

Prireditev smo začeli s plesom 1. razredov, in sicer folkloro, nato pa naredili uvod v intervju, ki smo ga imeli s posebnim gostom. S svojim nastopom nas je počastil gospod Anton Lajh, ki je napisal knjigo V goricah. Knjiga pripoveduje o življenju nekoč v Juršincih, o prebivalcih, njihovih delovnih navadah ter prazničnih običajih. Intervju in prireditev je odlično vodila učenka 7. razreda, Maša Horvat. Gospod Lajh je odgovarjal na vprašanja o svojem navdihu za knjigo, kdaj najraje piše, kaj njemu branje pomeni, na koncu pa je tudi nagovoril zbrane in jim dal navdih za branje. Našo šolsko knjižnico je obogatil s 5 izvodi svoje knjige, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Prireditev so popestrile tudi učenke drugih razredov, in sicer Tjaša in Neja iz 5. a ter Mia iz 3. razreda, ki so zapele dve čudoviti pesmi.  Prireditev smo zaključili z ravnateljevim govorom, z gospodom Lajhom pa sta podelila spominska priznanja zlatim bralcem 9. razreda, ki so bralno značko opravili prav v vsakem razredu njihovega šolanja. Letošnji zlati bralci so bili Mai iz 9. b ter Gaja, Zoja, Ajda, Žak in Izabela iz 9. a.

Učenci so se veselili prireditve ter z nje odšli polni vtisov. Povedali so, da bodo še v prihodnje veliko brali, saj je to zelo koristno.

Lepo se zahvaljujemo gospodu Lajhu, da se je odzval našemu vabilu in nas počastil s knjigami. Če želite tudi vi obogatiti svojo domačo knjižnico z imenitno domoznansko knjigo, lahko za prostovoljni prispevek dobite svoj izvod v Grlincih, pri gospodu Lajhu.

  Anuša Nedeljko, šolska koordinatorica BZ

  Sabina Lenart, šolska knjižničarka

Foto: D.Š.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost