Skoči na glavno vsebino

Likovni natečaj USTVARJAM KOT PICASSO

Ob zaključku preteklega šolskega leta je OŠ Juršinci sodelovala na likovnem natečaju za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo, ki ga razpisuje mestna občina Slovenj Gradec, v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti. Tema natečaja za likovne izdelke je bil »Ustvarjam po Picassovo«, na katerem so trije učenci, zdaj 7. razreda, dosegli odličen uspeh, saj so se s svojim likovnim izdelkom »Picassova mačka«, med kar 1034 prejetimi likovnimi deli, uvrstili na razstavo v Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Med nagrajenimi učenci so: Mia Fürbos Rakuša, Ema Mohorko in Nejc Repič. Otvoritev razstave in podelitev priznanj bo potekala 15. septembra 2023, v Koroški galeriji likovnih umetnosti, za širšo javnost pa bodo zmagovalna dela na voljo za ogled med 17. septembrom in 3. oktobrom 2023. Nagrajeni izdelki bodo objavljeni tudi v katalogu Otroška risba 2023.

 Nagrajencem iskreno čestitamo!

Sara Hočevar, učiteljica LUM

Likovni natečaj MOJ MANGA STIL

 V likovnem natečaju Moj manga stil, ki sta ga organizirala revija PIL in Narodna galerija, se je med pet najboljših ustvarjalcev uvrstila tudi naša učenka, Nija Šošterič, ki je v manga stilu ustvarila portret umetnice Fride Kahlo in se s tem uvrstila na razstavo v Narodno galerijo v Ljubljani.

Komisija je v zmagovalnih delih, prepoznala samosvoj, avtorski izraz znotraj stila mange. Nagrajena dela so izstopala po zanimivih likovnih rešitvah, motiviki, domišljiji, tehniki ustvarjanja in po izredni dovršenosti izdelka glede na avtorjevo starost. 

Ustvarjalcem so bila ob otvoritvi razstave v Narodni galeriji slavnostno podeljene tudi nagrade in priznanja.

Nagrajenki iskreno čestitamo!

Sara Hočevar, učiteljica LUM

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost